Lajmet e Fundit

Cfarë duhet të merret për bazë kur do të bleni një veturë të përdorur?


August 20, 2020


Faktorët që duhet të merren parasysh kur bleni një veturë të përdorur janë si më poshtë:

1. Përcaktoni një buxhet. Para se të filloni duhet të vendosni se sa jeni të gatshëm të shpenzoni në veturë. Ju gjithashtu duhet të keni një ide se si do të financohet vetura (p.sh., përmes shitjes së veturës së vjetër, kredisë bankare, huansë, etj.). Sigurohuni që buxheti të përfshijë çeshtje të tilla si pjesë shtesë, ose ndonjë inspektim të mundshëm të veturës.

2. Gjithmonë kërkoni një ngasje provë veturës. Ju duhet të kaloni ca kohë pas timonit të veturës që po mendoni të bleni. Kjo ju lejon të keni një ide se si vetura ju përgjigjet juve si shofer. Kërkoni që vetura e provës të përfshijë autostradën, një rrugë anësore, dhe zonat ku këndimi ose kthimi do të jetë i nevojshëm

3. Hulumtoni automjetin. Interneti ju lejon një mundësi të shkëlqyeshme për të mësuar më shumë rreth modelit të veturës para se ta bleni atë. Libri e veturës i cili është një burim i shkëlqyer informacioni dhe çdo bord në Web mund t’ju japë një ide se çfarë të kërkoni në një model të caktuar

4. Konsideroni veturat më të përshtatshme për ju. Ju mund të dëshironi një veturë sportive në pamje të mprehtë, por familja juaj mund të ketë nevojë për një SUV. Vetura e përdorur që bleni duhet të jetë ajo që i përshtatet më së miri stilit të jetës tuaj dhe nevojave tuaja

5. Rishikoni Raportin e Historisë së Automjetit. Vetura e përdorur ka një histori prapa që nuk mund të injorohet. Mund të ketë dëshmi të dëmtimit serioz të brendshëm të automjetit të përfshirë në raport.

6. Kërkoni një inspektim para blerjes. Lërini Mekanikun e trajnuar të hedhë një vështrim në veturë para se të bëhet blerja. Kjo nuk do të thotë që shitësi po përpiqet të kalojë me dashje një limon tek ju; shitësi mund të mos dijë për disa nga problemet. Inspektimi para blerjes mund të zbulojë disa vështirësi nën kapuç.

7. Shikoni disa nga reviewed. Ka numër të uebfaqeve të lidhura me automjetin që kanë vlerësime të modeleve të ndryshme, përfshirë veturat e përdorura.

8. Mos hezitoni të negocioni mbi çmimin e afishuar i cili nuk duhet të jetë çmimi përfundimtar. Tregtari i veturave të përdorura është i gatshëm të negociojë pak. Jini të sigurt që e kuptoni se ekziston një marrëveshje kaq e mirë.

9. Validoni pronësinë. Sigurohuni që kushdo që po shet veturën tek ju është në të vërtetë pronari i vërtetë.

10. Nëse të gjitha janë rregull. Kontakto SIGAL UNIQA për detajet e sigurimit TPL dhe kasko në uebfaqe. Kliko këtu.