Lajmet e Fundit

Çfarë e bën lëvizjen më të lehtë në banesën e re?


September 7, 2020


Çfarë e bën lëvizjen më të lehtë?

Lëvizja është aq e vështirë për ty saqë edhe reporterët e luftës dhe mjekët e urgjencës shqetësohen për ty? Kaosi nga hera e fundit ende ju bën të zgjoheni sot i larë me djersë? Këtu do të gjeni këshilla për ta bërë më të lehtë lëvizjen.

1. Përgatituni për lëvizjen
Shkruaj të gjitha gjerat një listë. Kjo heq shumë presion. Një fushatë pastrimi jo vetëm që ju siguron që duhet të paketoni më pak kuti lëvizëse më vonë, por gjithashtu që të keni një pasqyrë më të mirë të të gjitha gjërave që dëshironi të mbani dhe lëvizni. Mund të zvogëlojë stresin. Mblidhni gazeta dhe kuti. Kështu që keni mjaft material paketimi për pjatat tuaja ose koleksionin tuaj. Nëse fëmijët tuaj nuk dëshirojnë ose nuk janë në gjendje të marrin pjesë si ndihmës të zhvendosjes, është më mirë të organizoni kujdesin për fëmijët herët për ditën e lëvizjes.

2. Koha për të lëvizur!
Kur çmontoni mobiljet, vendosni gjithnjë vidat të lidhura dhe pjesë të tjera të vogla, për shembull në çanta të vogla. Kështu që i keni përsëri të gjitha pjesët gati kur të montoni. Paketoni një kuti të tërë rrobash menjëherë. Merrni një qese të madhe mbeturinash, tërhiqeni nga poshtë mbi të gjitha sendet e veshjeve që varen në varëse rrobash dhe më pas hiqni varëset nga rafti. Bëni fotografi të instalimeve elektrike të TV, PC desktop dhe Co: Para çmontimit. Fotografitë e instalimeve elektrike mund të ndihmojnë shumë. Ju mund të bëni të njëjtën gjë me mobiljet që ju duhet t’i montoni. Mos i paketoni pjatat horizontale, d.m.th. të stivuara njëra mbi tjetrën, por mundësisht vertikalisht. Kjo zvogëlon rrezikun e thyerjes.
Bëni foto të apartamenteve bosh. Bëni fotografi të të dy apartamenteve kur ato janë bosh. Nëse ka mosmarrëveshje ligjore më vonë (kush i shkaktoi cilat gërvishtje? A ishte muri gjithnjë i gjelbër?), Këto foto janë me vlerë.
Etiketoni kutitë e kartonit. Shkruani në kutitë tuaja se çfarë ka brenda dhe në cilën dhomë i përkasin.

3. Shpaketimi dhe vendosja e rehatshme
Së pari kutia e urgjencës. Vendosni gjërat më të rëndësishme si kaçavidat, shishet e ujit në një kuti të cilën mund ta gjeni shpejt dhe ta shpaketoni së pari. Këshillë: Ju gjithashtu mund të vendosni sende të rëndësishme në kuti transparente për t’i gjetur ato edhe më shpejt.
Eksploroni lagjen tuaj. Mos lejoni që gëzimi i banesës suaj të re të largohet dhe, sa më shpejt që të keni pak kohë, të eksploroni pak lagjen: një restorant duket veçanërisht komod? A ka lojra në park përreth? Shkojme! Ta shijojmë lagjen e re!

4.  Sigurimi i banesës së re bëhet edhe online duke klikuar këtu.