Organizimi gjatë udhëtimeveOrganizohuni përpara udhëtimit

Shpesh, shumë nga ne e marrim me siklet punën e organizimit gjatë udhëtimeve.

 

 

Ja disa  këshilla të rëndësishme që duam të i ndajmë me ju.

 • Planifikoni përpara
 • Mbani me vete kartën tuaj të sigurimit
 • Organizoni mjetet financiare
 • Kontrolloni vlefshmërinë e pasaportës
 • Fikni pajisjet elektrike
 • Mbyllni rubinetet kryesore të gazit dhe ujit
 • Mbyllni dyert dhe dritaret
 • Kërkojuni fqinjëve ta kontrollojnë rregullisht banesën tuaj nga jashtë dhe shmangni shenjat e një mungese më të gjatë – p.sh. broshurat në derën e banesës.
 • Informoni të afërmit tuaj për adresën tuaj të pushimeve ose rrugën e udhëtimit.
 • Në raste nevoje jepni një çelës rezervë një njeriut të besueshëm tuajin.
 • Mësoni për numrat e urgjencës në vendin tuaj të pushimeve dhe adresën e autoritetit përfaqësues
 • Mbani kopje të dokumenteve
 • Nëse është e mundur, shmangni marrjen me vete të bizhuterive të vlefshme.
 • Asnjëherë mos i lini gjërat me vlerë, dokumentet dhe bagazhet e dorës pa mbikëqyrje.
 • Kushtojini vëmendje kartës suaj të debitit dhe kreditit; raportoni humbjen menjëherë. Për shembull, përdorni një kasafortë me kartë krediti.
 • Kur udhëtoni me makinë, sigurohuni që dritaret, dyert dhe çatia e diellit të jenë të mbyllura mirë dhe kur largoheni të mos lini asnjë objekt në makinë.
 • Mbani vetëm sasi të vogla parash.
 • Nëse është e mundur, paguani me kartë krediti ose me çek udhëtarësh.
 • Është më mirë të depozitoni gjërat tuaja me vlerë në kasafortën e hotelit.
 • Mbani faturat e paguara me karta krediti

 

Sigurimi në Udhëtim

Bleni ONLINE Sigurimin në Udhëtim përmes web faqes 24/7 dhe përfito 10% ZBRITJE
Llogarit Primin Tani