Lajmet e Fundit

Sigurimi i banesës: 6 arsye pse është i domosdoshme për banesën tuaj


August 31, 2020


Sigurimi i shtëpisë: 6 arsye pse është i domosdoshme për banesën tuaj.

Blerja e një banese është investimi më i madh për shumicën e njerëzve. Sidoqoftë, fakti që ju mund të zotëroni një banesë pa një policë sigurimi anashkalon konceptin e sigurimit të banesës në tërësi. Shumica prej nesh mendojnë se sigurimi i shtëpisë është një humbje parash pasi është një investim i caktuar për një shkak të pasigurt.

Blerja e një banese është investimi i vetëm më i madh për shumicën e njerëzve. Blerja përfshin shumë planifikim, kursim dhe hulumtim. Sidoqoftë, me rritjen e fatkeqësive natyrore, është një ide e mirë për të marr një policë sigurimi. Me pak shpenzime për të shmangur një pengesë të madhe financiare në të ardhmen. Lexoni për të kuptuar më mirë pse sigurimi i shtëpisë është i domosdoshëm për pronarët e shtëpive:

1. Mbrojtja nuk është vetëm për shtëpinë tuaj

Një policë e e sigurimit të banesës nuk mbron vetëm ndërtesën tuaj. Ajo mbulon gjithashtu edhe pajisjet, mobiljet, elementet elektronike dhe mund të zgjidhni mbulime shtesë në policën tuaj.

2. Siguron një zëvendësim për humbjen tuaj

Sigurimi i banesës tuaj ju jep siguri financiare me përfitimin e shtuar për të zëvendësuar gjërat tuaja të siguruara.

3. Ju mbron nga fatkeqësitë natyrore

Fatkeqësitë natyrore janë makthi i çdo pronari. Marrja përsipër e shpenzimeve për riparimin e pjesëve të dëmtuar nuk është lloji i barrës që ju dëshironi të vendosni vetë dhe familjen tuaj, veçanërisht kur ata janë në mes të një stresi emocional. Një plan i detajuar i sigurimit të banesës ju mbulon gjatë fatkeqësive natyrore si përmbytjet, rrëshqitjet e tokës dhe tërmetet.

4. Nuk është e shtrenjtë

Megjithëse një policë sigurimi për banesë mund të duket si një shpenzim i padëshiruar, përfitimet e parashikuara  janë shumë më tepër sesa mund të blejnë paratë. Për një shumë prej rreth 0.80 euro/m2, ju mund të merrni një policë sigurimi banesën me vlerë kompenzimi 400 euro/m2.

5. Mbi të gjitha, siguron qetësi mendore

Sigurimi i banes tuaj ju siguron luksin e qetësisë. Pasi të keni zgjedhur policën tuaj dhe të keni paguar primin, mbrojtja e pronës tuaj nuk është më përgjegjësia juaj.

6. Blerja e policës është proces shumë i thjeshtë. Pra, duke klikuar këtu dhe duke ndjekur procesin, brenda 2 minutave polica ju arrinë në e-mail.