Vjedhja e biçikletës – si ta ktheni biçikletën tuaj?A ju kanë vjedhur ndonjëherë biçikletën?

 

 

A keni dëgjuar sa shpesh ndodhin vjedhjet e biçikletave?

 

Numri i rasteve të paraportuara është edhe dhjetë herë më i lartë. Sigurisht, ajo njohuri është ngushëllim i ftohtë.
Pyetja me të vërtetë e rëndësishme është: Si ta ktheni biçikletën tuaj?

Ne kemi disa këshilla për ju.

 

Hapi fillestar: Një përshkrim i saktë i biçikletës

 

Pengesa e parë në gjetjen e një biçiklete të vjedhur është një përshkrim i qartë. Fatkeqësisht, shumë pronarë të biçikletave mund t’i japin policisë vetëm disa detaje rreth biçikletave të tyre, përveç ngjyrës dhe markës. Megjithatë, numri i kornizës do të ishte veçanërisht i rëndësishëm. Pa këtë kod të përbërë nga numra dhe shkronja, është pothuajse e pamundur të ndahen qartë biçikletat e gjetura.

Gjëja më e mirë për të bërë është të merrni një kartë biçiklete, me të cilën keni gjithmonë në dorë të gjitha të dhënat e rëndësishme. Përveç kësaj, këshillohet të mbani foto të biçikletës.

 

Hapat e rëndësishëm pas vjedhjes:

 

Denonconi raportin në polici
Sapo të gjenden biçikletat, ato krahasohen me raportet e vjedhjeve të regjistruara.

Kujdes: Nëse e gjeni vetë biçikletën tuaj, ju lutemi njoftoni policinë.

Kërkoni në zonë/lagje
Shumë biçikleta vidhen spontanisht. Autorët janë kryesisht të rinj nën moshën 16 vjeç, të cilët e shohin vjedhjen si një shaka ose si një mundësi për të shkuar nga A në B më shpejt. Në këto raste, biçikletat shpesh parkohen sërish pas disa metrash apo edhe në rrugën tjetër anësore.

Gjurmimi me GPS
Pajisjet e fshehura të gjurmimit (GPS) të biçikletave po bëhen gjithnjë e më të njohura. Biçikletat e vjedhura mund të lokalizohen në një mënyrë shumë praktike duke përdorur një smartphone.

Thjesht instaloni aplikacionin IOS ose Android, identifikohuni dhe mund të shihni se ku është biçikleta juaj në çdo kohë.

 

Mbrojtja nga vjedhjet:

 

Një bllokim i mirë i biçikletës e bën të vështirë për hajdutët

U-bravat konsiderohen si bravat më të sigurta në treg. Ato zgjasin të paktën rreth 3 minuta.

Mbyllni gjithmonë biçikletën. Për ta bërë këtë, mbyllni kornizën në një objekt të fortë.

Zonat e ndriçuara mirë dhe me trafik të lartë janë vendi më i sigurt publik për të parkuar biçikletën tuaj. Është mirë ta mbyllni pranë biçikletave të tjera.

 

 

jetojmë më mirë së bashku