Qëndrimi në këmbë në dërrasë gjatë lundrimit 

Qendrimi në kembe mbi dërrasë gjatë lundrimit (STAND UP PADDLE BOARDING apo SUP) është një aktivitet unik për gjithë trupin tuaj. Jo vetëm që është argëtuese, por është gjithashtu e dobishme për shëndetin tuaj personal. Më poshtë, disa nga përfitimet kryesore të paddleboarding-ut, nga ndihma në përmirësimin e ekuilibrit tuaj deri në ofrimin e një hapësire për meditim.

Ndihmon në ekuilibër

Paddleboarding-ut kërkon shumë ekuilibër për të qëndruar në këmbë. Kjo do të thotë që do të praktikoni edhe forcën tuaj muskulore të brendshme dhe këmbëve për të qëndruar në ekuilibër. Përveç kësaj, ekuilibri më i mirë mund të ju ndihmojë që të rregulloni jetën tuaj në përgjithësi dhe të keni një fokus më të mirë gjatë ditës.

Ul nivelin e stresit

Paddleboarding – SUP mund të jetë një qetësues i madh i stresit për shkak të natyrës qetësuese të ujit rreth jush dhe aftësisë për të bërë veprimin mbi ujë. Përveç kësaj, vetëm frymarrja e ajrit të kripur dhe qëndrimi në ujë mund të jetë e mjaftueshme për të larguar energjinë negative që posedoni. Me qëndrimin tuaj në këmbë gjatë lundrimit, është e vështirë të mendoni për ndonjë nga shqetësimet tuaja të së kaluarës.

Stërvitje intensive

Paddleboarding – SUP mund t’ju ofrojë një stërvitje shumë të mirë të përgjithshme. Ju do të përdorni ekuilibrin dhe forcën në mënyrë që të qëndroni drejt dhe të shtyni veten në ujë. Niveli i intensitetit që do të përjetoni do të jetë i ndryshueshëm dhe do të varet nga vendi juaj. Nëse jeni duke lundruar në oqean dhe ka shumë valë dhe një rrymë oqeanike, stërvitja juaj do të jetë intensive. Nëse thjesht po lëvizni në ujëra relativisht të qeta, nuk do të jetë aq e vështirë.

Përfitimet kryesore

Paddleboarding – SUP do t’ju ofrojë gjithashtu një stërvitje të shkëlqyer të muskujve të brendshëm. Pothuajse çdo muskul në trup përdoret në një moment. Një pjesë e madhe e SUP është bilanci, ku muskujt e këmbëve tuaja do të jenë të aktivizuar në punë duke u përpjekur të ruani ekuilibrin tuaj. Përveç kësaj, paddleboarding – SUP përdor krahët, shpinën dhe shpatullat për të shtyrë dërrasën në ujë. Muskujt e shpinës dhe të barkut janë vazhdimisht në punë për të ruajtur ekuilibrin tuaj.

Përfitimet e fitnesit

Një nga përfitimet e qarta të SUP-it është përmirësimi shumë i shpejtë dhe i dukshëm i nivelit të fitnesit të praktikuesve të tij. Është një sport shumë i mirë për t’u përfshirë nëse stërviteni, pasi përdor pothuajse të gjithë muskujt e trupit. SUP është një formë e trajnimit të njëkohshëm aerobik dhe të rritjes së forcës.

Përfitimet shëndetësore

Ka përfitime të shumta shëndetësore për surfing me dërrasë dhe pjesa më e mirë është se nuk do të shkaktojë ndonjë dëm në trupin tuaj ndërsa ju i shijoni ato. Sigurisht, kjo përkthehet në shumë përfitime për trupin tuaj, duke përfshirë uljen e rrezikut të sulmit në zemër dhe goditjes në tru. Përveç kësaj, ju do të konsumoni shumë kalori, gjë që ndihmon në humbjen e peshës. Zvogëlimi i rrezikut për të zhvilluar diabet, sulm në zemër, goditje në tru dhe probleme të kyçeve vjen nga ulja e peshës, dhe SUP mund t’ju ndihmojë ta arrini këtë.

Relaksimi dhe joga

Ekziston një përfitim tjetër i madh për të qenë i vetëdijshëm… është shumë relaksues dhe një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar stresin. Stresi ka pasoja të panumërta negative shëndetësore dhe efekte negative në organizëm. Paddleboarding është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të praktikuar jogën mbi dërrasën në ujë. Kjo mund të jetë shumë argëtuese dhe sfiduese për ata që janë të njohur me jogën.

Ambienti relaksues

Përveç kësaj, ambienti që shoqërohet me paddleboarding është shumë më i këndshëm dhe relaksues se sa të jesh në një palestër të ngushtë ose studio fitnesi. Dielli dhe uji do të përmirësojnë përvojën tuaj në mënyrë të konsiderueshme.